The Restless, un film sublim despre bipolaritate

Joachim Lafosse s-a impus drept unul din principalii observatori cinematografici ai degradării cuplurilor. Filmele sale continuă în această direcție cu The Restless, un film foarte frumos despre o familie care se confruntă cu problemele bipolarității.

The Restless: o familie lovită de nebunie

În timp ce soția sa se odihnește pe plajă, Damien și fiul sau Amine își doresc să profite de mare pe un vapor. În larg, tatăl decide să se scufunde în apă și să se întoarcă la mal înot. Astfel, fiul său este obligat să vâslească pentru a ajunge pe pământ.

Un comportament straniu care nu este decât un prim indiciu al faptului că ceva nu este în regulă cu Damien. Anturajul său, soția sa în special începe să se îngrijoreze atunci când vede că ia inițiative din ce în ce mai incoerente.

De ce se trezește la ora două noaptea pentru a face reparații la mașină? De ce refuză în permanență să se odihnească?

În urma unui accident, adevărul iese la iveală. Spectatorul nu vă ști exact despre ce este vorba, doar că este o boală mentală. Vă trebui să aștepte multă vreme până când termenul de bipolar este folosit.

Personajul lui Damien, din cauza problemei psihice de care suferă, devine un personaj negativ într-un film aproape horror. Fiul său îl compară cu un zombie.

Uneori, Damien este asemeni unui mort-viu, este un boogeyman cu barbă care sperie copiii, intră pe fereastră în mijlocul nopții după ce a rătăcit ore bune prin natură…

The Restless beneficiază de prezența a doi actori excelenți.

Damine Bonnard este excelent, impresionant în momentele de luciditate, mai ales într-o ultimă replică care ne cam dă peste cap. Leila Bekhti este grandioasă de-a dreptul. Joachim Lafosse ne arată cum o familie poate face implozie în orice moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *