Serialele și filmele coreene care au marcat lumea

În doar câteva săptămâni, noul serial Netflix, Squid Game a devenit un fenomen Mondial, alăturându-se altor seriale sau filme coreene care au marcat secolul 21. Excelente producții, foarte variate care propun cele mai interesante subiecte.

Squid Game. Oare ce am putea spune despre acest serial pe care toată lumea îl cunoaște deja? Este un veritabil fenomen, datorită premisei sale extreme, ducându-ne cu gândul la Battle Royale sau The Hunger Games. Are un ritm frenetic și vorbește despre inegalitățile și abuzul de putere în Coreea de Sud actuală.

Parasite. Este o altă producție coreeană de mare succes. Un fenomen internațional care a primit și premiul Oscar. O poveste violentă care ne-a șocat despre privilegii și despre clasele sociale.

The Last Train For Busan. Un film cu zombies pe care toată lumea l-a apreciat foarte mult. Dar care a și revoluționat acest gen, fiind un film care se derulează într-un tren în mișcare.

Kingdom. Am spus zombies cumva? La câțiva ani după The Last Train for Busan, Netflix a prezentat a doua sa producție în același gen de mare succes. Ne prezintă aici dinastia medievală Joseon și cum o misterioasă epidemie transformă oamenii în zombies.

Desert Pursuit. Nu are multe lucruri în comun cu Squid Game, dar merită să fie văzut. Este un amestec improbabil între drama generațională și un thriller de investigație în ceea ce privește serviciul militar obligatoriu în Coreea de Sud timp de 2 ani.

Burning. Este cel mai aproape de ceea ce se numește cinema de artă și încercări independente. Este vorba despre o adaptare după opera lui Haruki Murakami care abordează timpul liber și pasiunile stranii ale trei tineri care provin din contexte sociale diferite.

Old Boy. Este o capodoperă a genului. Face parte din celebra Revenge Trilogy și protagonistul său este un om de afaceri răpit mai mulți ani și care vrea acum să se răzbune.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *