Recenzie Prey, un film de Thomas Sieben pe Netflix

Printre noutățile săptămânii pe Netflix se numără și thrillerul de origine germană, Prey. Un film care ne plimbă într-o pădure în care o petrecere a burlacilor se va transforma într-o cursă mortală.

Este un lucru cunoscut, escapadele în inima pădurii se sfârșesc rareori cu bine la cinema. Este și cazul acestui thriller realizat de Thomas Sieben.

Cinci amici și-au petrecut sfârșitul de săptămână în pădure unde au participat la o petrecere a burlacilor. În momentul în care încearcă să ajungă înapoi la mașină, devin cu toții ținta unui atacator misterios care încearcă să îi împuște rând pe rând. Grupul încearcă să se refugieze în pădure însă atacatorul pare mereu cu un pas în fața lor. Și, vânătoarea umană poate începe…

Nimic nu este foarte original în acest thriller german. Un grup de prieteni se află în centrul intrigii și care nu pare foarte sudat și asta încă de la început. Și, desfășurarea evenimentelor nu aduce nimic bun.

Un prim rănit, urmat de o primă ucidere și panica se instaurează rapid în rândul prietenilor rămași. Chiar dacă descoperim destul de rapid identitatea atacatorului, motivațiile rămân obscure până la jumătatea filmului. Per ansamblu, filmul nu prea reușește să ne convingă, nici să suscite interesul spectatorilor.

Prey este un film care ne amintește uneori, în mai multe scene de un film destul de dezamăgitor, Red Dot, lansat în februarie tot pe Netflix. Este destul de greu să ne atașam de acest thriller cu scenariu destul de mediocru.

Ne consolam cel puțin cu o distribuție destul de solidă și convingătoare totodată: David Kross (The Reader), Hanno Koffler (Werk ohne Autor), Yung Ngo (Dogs of Berlin), Robert Finster (Freud), Klaus Steinbacher (L’Empire Oktoberfest).

Prey este deja disponibil pe Netflix și tot ce putem spune este: filmul ideal pentru o seară în care nu avem ce face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *