Recenzie film The Mad Women’s Ball de pe Netflix

Disponibil începând cu data de 17 septembrie pe Prime Video, The Mad Women’s Wall ne scufunda în Infernul Salpêtrière, cunoscut și sub numele de infernul feminin. Un portret impresionant al femeilor din secolul XIX, din era patriarhatului.

Adaptare a romanului cu același nume aparținând autoarei Victoria Mas, filmul realizat de Melanie Laurent ne vorbește despre o istorie mai puțin cunoscuta a instituției Salpêtrière. În fiecare an aici era organizat un bal al nebunilor.

Ocazie ideala pentru femeile internate aici să aibă contact cu înalta societate chiar daca doar pentru o seara. Evenimentul este folosit drept concluzie a filmului. Înainte de asta, realizatorul filmului Galveston realizează un portret impresionant al femeilor.

Începe cu Eugenie, eroina principala, interpretata magnific de către Lou de Laâge. Provenita din mediul burghez, aceasta din urma este o tânără rebela cu un caracter puternic care din păcate ajunge să fie internata “printre nebune” deoarece susține că poate să vorbească cu morții. Se împrietenește cu Louise, o “alienata” care suferă de crize de isterie din când în când.

Mai exista și Genevieve, infirmiera interpretata de către însăși Melanie Laurent. Metodele sale stricte lasă locul empatiei vis-à-vis de paciente. Metodele folosite de către doctorul Charcot sunt de-a dreptul barbare: hidroterapie, introducerea unui fier cald în vagin sau presiune asupra ovarelor.

Nu intram prea mult în detaliile scenariului însă Eugenie și Genevieve se vor apropia datorita “harului” celei dintăi. Ansamblul este perfect realizat și, chiar daca finalul poate părea previzibil, The Mad Women’s Wall este o descoperire frumoasa.

Melanie Laurent își confirma încă o data talentul de realizatoare și se bazează aici pe o distribuție de-a dreptul remarcabila. Pe cât de înfricoșător pe atât de bulversant, filmul ne oferă o viziune desiranta asupra sortii rezervate femeilor “mai altfel decât celelalte femei”, la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Poate fi văzut pe Prime Video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *