Foundation – Un serial SF promițător pe Apple+

Serialul SF Foundation a apărut de curând pe Apple TV. Și este dificil să nu ne gândim la Dune al lui Denis Villeneuve, atunci când începem să ne uitam la acest serial.

Este un serial eveniment care ne povestește mai multe despre destinele exilaților care pentru a salva Imperiul Galactic sunt gata să sfideze autoritățile. Membrii Foundation sunt astfel trimiși pe o planeta îndepărtată numita Terminus unde trebuie să păstreze o antologie care conține toate cunoștințele umanității pentru că încă un imperiu nou să poată să ia naștere după un mileniu.

Intriga de baza reia în mare parte liniile romanului. Intriga are loc într-un viitor mai îndepărtat într-o era în care oamenii trăiesc pe o multitudine de planete toate plasate sub autoritatea Imperiului Galactic. Un matematician vă face însă o teribila descoperire…

Serialul oferă cele mai grandioase și cele mai uimitoare imagini. Acest lucru are drept scop sublinierea grandorii imperiului, dar decorurile și costumele merita și ele să le acorzi o atenție speciala. Efectele vizuale futuriste ale serialului sunt impecabile și cu siguranță că marchează un moment important în istoria serialelor. După câteva încercări ce au fost făcute și cu Game of Thrones.
Serialul oferă și cea mai ritmata intriga cu cele mai captivante personaje.

Trebuie să menționam mai ales prestația lui Lee Pace, foarte convingător în rolul antagonistului după participarea să la prima parte din Gardienii Galaxiei. Se vă impune drept liderul carismatic al Galaxiei în fata impecabilului Jared Harris, un cercetător care poate să prevadă viitorul. Aici îl vom regăsi și pe talentații Lou Llobell, dar și pe Leah Harvey, în roluri destul de importante.

Deci, unele episoade vor fi cu siguranță extrem de emoționante, chiar daca cele zece episoade spectaculoase inspirate de romanele lui Isaac Asimov au o structura narativa destul de austera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *