Bătălie în jurul unui algoritm în The Billion Dollar Code

Disponibil începând cu joi pe Netflix, mini-serialul The Billion Dollar Code vorbește despre bătălia juridica dintre doi tocilari germani și gigantul Google, acuzat de faptul că le-a “furat” algoritmul.

Berlin, începutul anilor 90. Carlsten, student la Arte, face cunoștință cu Juri, un geniu îl ale informaticii. Împreună, visează să descopere lumea, să descopere diferiți locuitori de pe planete, dând zoom pe imaginile oferite de sateliți din întreagă lume. Însă, atunci când Google Earth își face apariția câțiva ani mai tărziu, cei doi creatori descoperă că programul oferit de gigantul Google funcționează după algoritmul creat de ei. Decide să atace compania din Mountain View, să o dea în judecata, pentru violarea brevetului.

Totul începe într-un birou din Berlin. Doi avocați (intepretati de către Lavinia Wilson și Seumas F. Sargent) își pregătesc clienții, pe Carlsten și Juri, pentru procesul care urmează. De-a lungul întrebărilor, spectatorul descoperă prin intermediul unor flashback-uri povestea celor doi pionieri din domeniul web: întâlnirea lor, geneza proiectului, dificultatea de a găsi finanțare și țoață aventura care decurge din aceasta situație. Intre prezent și trecut, cele patru episoade se succed asemeni unei povesti palpitante, cu o concluzie incerta. Este în egala măsură ocazia de a redescoperi anii în care informatica era abia la început.

Îi urmărim pe acești bărbați extrem de inteligenți lovindu-se de scepticismul celor din jur atunci când își “prezinta” revoluția tehnica care urmează: achiziții online, rezervarea vacantelor online sau să ai incorporat în scaunul unui avion un ecran, toate acestea erau science-fiction pentru unii pe vremuri.

Departe de a fi o bătălie juridica intre David și Goliath, The Billion Dollar Code este, înainte de toate, povestea unei aventuri frumoase. Prietenia și visele acestor tineri într-o lume în plina transformare. Castingul este unul de excepție. Alaturi de Lavinia Wilson îl avem pe Marius Ahrendt, Leonard Scheicher și Mișel Maticevic, care completează distribuția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *